Hrdinové Čeksasu – Jako kobylky!

10. 08. 2015 5:30:13
Nastalo další ráno na letním táboře v Čeksasu. Možná, že vůbec to nejdůležitější. Dnes by se totiž měla odehrát bitva o indiánský poklad. Co, když ho ale získají ti jejich nepřátelé?

Tento příběh navazuje na předešlý díl: „Hrdinové Čeksasu – Jak nalézt Orla?

Ti, kteří místo na klasické tábory do přírody jezdí na takové ty tábory, kde se spí v chatičkách a jí se v obrovské jídelně. Ti kteří se ani na chvilku neobejdou bez připojení k internetu. Ti, kde je dětí takové množství, že se tam mezi sebou všichni ani navzájem moc neznají. Byla by to hrozná představa nejen pro naše kluky, ale i pro Algoniky, New Old City. Že by poklad měli vybojovat ti, kteří si na táborníky vlastně jen hrají a skutečnou divočinu a táborovou romantiku znají v tom lepším případě už jen z dálky nebo v horším jen z internetových stránek.

A tak se kluci po snídani netrpělivě dívali do všech stran, zda už se náhodou nic neděje. Zatím však stále nic. Až asi po deváté hodině přiběhl Mirek celý udýchaný. „Pánové, už je to tady! Talířníci přepadli tábor nevidomých! Je jich tam asi sto!“

„Co že?“ Zahudroval Bugy. „Oni bojují takhle? Nejdřív přepadnou ty nejslabší. Až je budou mít všechny vyřízené, půjdou na nás! A pak na Algoniky a nakonec na New Old City. Takhle se chovají kobylky nebo mimozemšťané z filmu Den nezávislosti.“

„Ale co teď?“ ptal se jeden kluk přes druhého.

„Vím“, odpověděl Bugy. „Rozdělíme se na tři skupiny. Lukášova skupina ihned půjde k Algonikům oznámit, co se děje. To samé Danova skupina. Ta ale půjde do New Old City. Nezapomeňte si sebou vzít pušky na molitanové míčky. A my ostatní půjdeme pomoci tam do protějšího tábora.“

Jak se dohodli, tak také udělali. Jedna osmičlenná skupina ihned odešla se zprávou k Algonikům a druhá k banditům. Bugy a devět kluků si to bez odkladu namířili na protější břeh Velkého sladkého jezera. Šli opatrně křovím, aby je nebylo vidět. A až byli na druhé straně rybníka, u tábora nevidomých, vyběhla první pětka s Míšou, Hlavičkou, Vojtou, Čumbrkem a Inkou najednou z lesa. Talířníci však nebyli nijak westernově oblečeni, a tak, když je naši kluci uviděli, měli naprostý přehled, kdo je kdo. Začali do nich pálit míčky o sto šest. A skutečně pět talířníků zasáhli, než byli i oni od nich zasaženi.

„Tak, takhle to asi nepůjde“. Řekl Bugy. „Chce to udělat tu fintu jako předevčírem. Dojdeme ke Slávkovi, zda by nám zas mohl půjčit ta tandemová kola. A uvidíte, kolik jich padne.“

A tak se druhá pětka v čele s Bugym doplazila ke Slávkovu stanu. Pozdravili ho. A Slávek bez svého kolečka se životem je informoval, co se tu dělo.

„Ahoj, přepadli nás krátce po snídani. Naše děti byly už samozřejmě hned zasažení. Ale naši vedoucí jich už naštěstí pobyli deset. Ještě tři jsou naživu a oni se je teď snaží najít“

„Tak to chválíme“. Odpověděl Bugy.

„Ale vaše kluky také musím pochválit.“, odvětil mu Slávek. „Ti každí zasáhli po jednom. Takže talířníci už přišli o patnáct životů.“

„Výborně!“ poznamenal Bugy. Ale zkusíme zasáhnout další. Půjči nám prosím opět Vaše tandemová kola, tak jako předevčírem.“

Pokračování příště

Hrdinové Čeksasu (seriál)

1.díl: Cesta do Čeksasu 2.díl: Zkouška čeksaských pušek 3.díl: Kde budeme spát? 4. díl: Večer pod širákem 5. díl: Bude tábor náš? 6. díl: Úvodní táborák 7 díl: Co pozorovala noční hlídka?, 8. díl: Podivný nález, 9. díl: Jak se vážou autíčka?, 10. díl: V indiánském táboře, 11. díl: Na válečné stezce, 12. díl: Bitva u New Old City, 13. díl: Zázračné vysvobození, 14. díl: Oběd u Algoniků, 15. díl: Sportovní odpoledne, 16. díl: Večerní filozofování nad ohněm, 17. díl: Cesta temnotou, 18. díl: Nový tábor, 19. díl: Těžko na cvičišti, 20. díl: Martinovy kytarové začátky, 21. díl: Kamarád v nebezpečí, 22. díl: Každý den dobrý skutek, 23. díl: Hrdinové Čeksasu – Jak se tábořilo před sto lety?, 24. díl: Před Zlatou hradbou, 25. díl: Na Červené vyhlídce, 26. díl: Proroctví indiána, 27. díl: U nepřátelského tábora, 28. díl: Obsazený tábor, 29. díl: A přeci jsou i koně!, 30. díl: Jezdci zvítězí?. 31. díl: Rokování starších, 32. díl: Tajemství výroby válečné sekery, 33. díl: Jak se zakopaly válečné sekery, 34. díl: Hrátky v bludišti, 35. díl: Odpolední míčové hry, 36. díl: Jak nalézt Orla?

Další příběhy na mém blogu

Seriál „Inlajnový duch“

Výročí havárie UFO (seriál)

Pohádky na mém blogu:

Jak inlajny chtěly být čisté

Jak se planety učily bruslit

Pohádka o (ne)šťastné Třináctce

O zakleté královně a kouzelném amuletu (vánoční speciál s pohádkou)

O Honzovi a říční víle Stříbravě

Autor: Libor Čermák | pondělí 10.8.2015 5:30 | karma článku: 8.90 | přečteno: 207x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Poezie a próza

David Snítilý

... a co je vlastně normální aneb nudné vztahy

„A je sexy ten Váš kamarád?“ provokovala Marka Tereza. „Ne tak jako já," kasal se Marek. „Sexy s tímhle pivním mozolem?" poukázala na jeho zvětšujícího se milana. „To není pupek, to je charisma," oponoval nádherné femme fatale.

29.3.2024 v 7:40 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 80 | Diskuse

Alena Bures

Recenze - Martina Boučková: Šílená babička

Rodiče si nevybereš. Ale to koneckonců ani děti. A mít mírně šílenou matku je někdy k vlastnímu zešílení, ale někdy....

28.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 8.62 | Přečteno: 131 | Diskuse

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 15.26 | Přečteno: 203 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.54 | Přečteno: 199 | Diskuse

Marek Ryšánek

Způsobem bytí byl roven Bohu - Květná neděle.

Lidské dějiny jsou plné příkladů nejrůznějších vládců a vůdců. Ti ovládáni ctižádostí rozpoutávali války, štvali lidi proti sobě. Mysleli, že jim to přinese štěstí, věčnou slávu. Zůstali po nich statisíce, miliony mrtvých.

26.3.2024 v 20:23 | Karma článku: 4.99 | Přečteno: 132 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...