Další historické havárie UFO

11. 07. 2015 13:15:13
Jak se zabývám jak archeoastronautikou, tak údajnými haváriemi UFO, stále narážím na další a další možné takovéto události v nejstarších dobách naší historie. A tak přicházím už se čtvrtou sérií.

První sérii takovýchto událostí jsem publikoval v článku „Dokumenty o historických haváriích UFO“. Tam jsem jich vypsal dvacet.

Druhá série údajných historických havárií UFO se jmenovala „Historie je plná havárií UFO“ tam jsem se zmínil o deseti dalších.

Další desítku možných havárií UFO jsem doplnil letos v lednu v článku „Opět doplňuji další historické havárie UFO

A teď bych chtěl svojí sbírku takovýchto událostí zaokrouhlit na rovnou půl stovku. Jsou to například tyto možné události:

Údolí Smrti, USA

Indiáni v Severní Americe po sobě též zanechaly mnoho skalních kreseb, tzv. petroglyfů. Nejčastěji zobrazují lovce, zvířata a další motivy. Vyskytují se zde ale i výjevy, které se podobají například létajícím talířům. Jako například skalní kresby v oblasti Death Valley (Údolí Smrti). Podle pověsti zdejších indiánů se dokonce dva takovéto objekty na obloze srazily a zde havarovaly.

Zdroj: http://www.astronauti.cz/news/ufo-ve-vytvarnem-umeni-davnych-mistru-iii-dil

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread923061/pg1

Kalifornie, USA

Možná, že s touto událostí souvisí i pověst, kterou mají indiáni z kalifornského kmene Kato. Kdysi prý na nebi spolu bojovali dva bohové Nagaitsa a Tsenese. Prý to byl tak mohutný boj, že prý z nebe padal oheň. A skály a stromy se tříštily.

Zdroj: Dopatka U.: Velká encyklopedie Ericha von Danikena: Vašut, Praha, 1999

Mekka, Saudská Arábie

Jak vznikl černý kámen muslimů v Mekce? Podle dávné legendy také spadl z nebe. Takže nejpravděpodobněji je to meteorit. Jenomže i k němu se váže pověst, že pochází od archanděla Gabriela. Islámská tradice říká, že kámen spadl na zem společně s praotcem Adamem. Co když je Hadžar al-Aswad pozůstatkem nějakého pro nás neidentifikovaného létajícího objektu?

Zdroj: Zdroj: Dopatka U.: Velká encyklopedie Ericha von Danikena: Vašut, Praha, 1999, http://cs.wikipedia.org/wiki/Mekka, Co když černý kámen muslimů pochází z havárie UFO?

Kavkaz

Zajímavou zvláštností je orel Ethon neboli Aethon z báje o Prométheovi. Ten který mu na skále vyklobával játra. Jeho jméno pochází z řeckého slova „aithôn“, což v překladu znamená „spálený“, „planoucí“ či „zářící“. Hodně zvláštní orel, nemám-li pravdu. Byl snad tento orel spíš nějakou létající technologií než obyčejným ptákem? Podle některých zdrojů, to vůbec nebyl žádný obyčejný pták, ale potomek dvou nestvůr Typhona a Echidny. Jeho sourozenci tedy byly takové postavy antických bájí, jako jsou: vícehlaví psi Kerberos a Orthos, Hydra, Chiméra, Sfinga či Skylla a další. Tedy většinou samí hybridi či mutanti. Vznikl tedy orel Ethon v nějaké biologické laboratoři? Nebo snad dokonce v letecké továrně mimozemšťanů? A když ho pak zabil hrdina Héraklés, čímž Prométhea vysvobodil, co když tím vlastně ve skutečnosti zneškodnil nějakou mimozemskou technologii?

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Prom%C3%A9theus, http://en.wikipedia.org/wiki/Aethon, Archeoastronautické indicie v báji o Prométheovi

Théby, Řecko

Podle antické báje byla Sfinga nestvůra s ženskou hlavou, lvím tělem a navíc hadím ocasem a orlími křídly. Její rodiče byly obři Týfón a Echidna. Byl to vlastně sourozenec orla Ethona, se kterým jsem vás seznámil v článku „Archeoastronautické indicie v báji o Prométheovi“. V tomto článku jsem vyslovil názor, že je docela možné, že tyto nestvůry tedy mohly mít nějakou biologickou laboratoř nebo továrnu na zvláštní předměty, kde tyto jejich „děti“ či „podivné předměty“ mohly vznikat. Zvláštním létajícím předmětem tedy byla i Sfinga. Usídlila se na hoře Sfingio u Théb. Létala nad městem a dávala lidem hádanky. Kdo neuhodl, toho rozsápala, uškrtila či jinak usmrtila. Až Oidipus její hádanku uhodl a Sfinga se vrhla do moře, kde utonula. Nemůžu si pomoci, ale opět mi to tedy připomíná případnou antickou havárii UFO.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Sfinx, Sfinga a její záhady

Jakutsko, Rusko

Arnošt Vašíček uvádí v knize Záhady Orientu překlad brněnského etnologa Ondřeje Pivody prastarého eposu jakutských šamanů Oloncha o Ňurgunu Booturovi. Tam se například píše toto:

Z výšky nebes stříkalo světlo,

Jak když letí meteor –

v letu rozhazuje jiskry,

ostrá křídla řízla vzduch.

Slétlo z výšky černé cosi –

sako kůže z medvěda,

s tlapami jak lidské ruce

huňaté a děsivé.

Na široká dvůr to padalo

jako skála kamenná,

vybouchlo to v záři ohně

a rozlétlo v samý prach.

Příběh dále pokračuje setkáním hrdiny s hrozně vypadající bytostí. A tak se domnívám, co když je to další prastarý příběh, který vypráví o další možné prehistorické havárii UFO?

Zdroj: Vašíček A.: Záhady Orientu, Mystery film, Ostrava, 2013

Indie

Ve stejné knize se Arnošt Vašíček zmiňuje o legendě příchodu indického boha Jagannatha. Jedna z legend ho spojuje s tmavě modrým tělesem, které podobně jako velký meteorit spadlo z nebe. Že by se sem dostal při možné pradávné havárii UFO?

Zdroj: Vašíček A.: Záhady Orientu, Mystery film, Ostrava, 2013

Japonsko

A do třetice stejná knížka od Arnošta Vašíčka. V kapitole „Nebeští psi“ nezmiňuje o bytostech tzv. „tengu“ z japonské mytologie, což byly jakési nadpřirozené bytosti, které se uměly proměnit na lidi i zvířata. Tak tato bytosti se prý také zrodily z meteoritu. Že by další možná havárie UFO?

Zdroj: Vašíček A.: Záhady Orientu, Mystery film, Ostrava, 2013

Tatry, Slovensko

V srpnové Enigmě vyšel článek o legendární, dosud neobjevené Měsíční jeskyni, která by se měla nalézat někde na Slovensku v některých Tatrách. Známá je pouze z deníku jistého vojenského velitele Antonína Horáka, který se v ní spolu s dalšími vojáky skrývali na podzim roku 1944 před Němci. Horák se procházel složitým labyrintem jeskyní až narazil na zvláštní prostor ve tvaru srpku měsíce, jejíž stěny byly z hladkého sklovitého materiálu pevného jako ocel, křemen a kaučuk. Nezůstávaly na něm ani rýhy. V článku jsem objevil i jednu z teorií, že by tento prostor mohl být i havarovaným trupem nějakého létajícího stroje mimozemšťanů, který se sem zapíchl v dávných dobách, kdy byl vápenec ještě měkký. Může to být možné?

Zdroj: Soukupová E.: Tajemství měsíční jeskyně, Enigma č. 8, roč, 2015, RF Hobby, Praha

Třemšín, ČR

Jak už jsem na svém blogu několikrát psal, tak se domnívám, že různé pověsti o dracích můžou být ve skutečnosti také setkání s neznámým létajícím předmětem, které si tehdejší pozorovatelé neuměli vysvětlit. A tak tomuto UFO začali říkat drak. Například v Labyrintu tajemna je popsána pověst z brdského vrchu Třemšína. I tam prý žil drak, kterého dlouho nemohl nikdo zabít. Až jednou jedna žena, když nesla svému muži pracujícímu v lese oběd, do draka zasekla srp. Prý z draka vyteklo tolik krve, že studně v Hutích pod Třemšínem prý měly krvavou vodu. Co to muselo být za látku, že dokázala kontaminovat vodu v téměř tři kilometry vzdálené vesnici? Co když to byla chemikálie, která onomu neidentifikovanému objektu sloužilo jako palivo?

Zdroj: Stejskal M.: Labyrintem tajemna aneb průvodce po magických místech Československa, Paseka, Praha, 1991

Je až neuvěřitelné, kolik pověstí i dalších indicií svědčí o tom, že i v dávných dobách mohlo docházet k haváriím UFO. Ale pokud něco lítá, například tak jako údajní bohové, draci a další podivné létající bytosti, za kterými se z největší pravděpodobností ukrývají prastará UFO, tak z hlediska statistiky i ony někdy spadnout musí.

Související články a další studie o údajných haváriích UFO:

Jsou tyto havárie UFO neúspěšné návraty anunnakiů a islámských džinů?

Výročí havárie UFO (seriál)

Co to padalo nad Německem, Rakouskem a Švýcarskem?

Některé datumy havárií UFO jsou zvláštní

Opět doplňuji další historické havárie UFO

Kdy dochází nejčastěji k haváriím kulových UFO?

Souvisí španělské havárie UFO s geometrií Pyrenejského poloostrova?

Souvisí spolu havárie UFO a egyptské pyramidy?

Souvislosti afrických havárií UFO

Geometrie texaských havárií UFO

Zvláštní záhada německých havárií UFO

Co vše by mohly být havárie UFO?

Historie je plná havárií UFO

Dopadlo to jako u Roswellu

Jihoamerické havárie UFO

Jsou to návraty antických bohů?

Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

Z čeho jsou vyrobená UFO?

Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

Jak velké jsou létající talíře?

Záhadné písmo z havárií UFO

Skandinávské havárie UFO

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké BritánieDošlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Autor: Libor Čermák | sobota 11.7.2015 13:15 | karma článku: 19.88 | přečteno: 876x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 21.73 | Přečteno: 502 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.85 | Přečteno: 179 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.08 | Přečteno: 283 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...