Putování po červnových obrazcích v obilí

19. 06. 2015 10:47:13
I když v červnu se sezóna kruhů v obilí rozjíždí, tak má svoje kouzlo. Zatímco květen je spojován s obrazci v řepce, tak v červnu dominuje nezralé zelené obilí. To zezlátne až během července. Ale postupně.

Nejprve se vydáme tradičně do Anglie. A to poblíž wiltshirského města Sherston. Tady se totiž 9. června 2015 objevila v mladé zelené pšenice velká devítiokruhová spirála. Když jsem ji viděl, nemohl jsem si nevzpomenout na rok 1997 (viz článek „Jaká byla sezóna kruhů v obilí v roce 1997?“) kdy jsem osobně navštívil podobnou spirálu, a to v Česku u Kašovic na Klatovsku. Co však může značit spirála? Šneka? Nebo černou díru ve vesmíru? Obojí se přeci spirále podobá. Ten letošní obrazec si můžete prohlédnout na Foxley Road, nr Sherston.

Nyní se vydejme hrabství Wiltshire, a to zhruba mezi Salisbury a Stonehenge. Velice zvláštní obrazec se objevil 15. června 2015 u Stofordu . Mě osobně připomíná skautskou lilii opásanou dvěma šipkami. (viz Můj dárek skautům k jejich svátku) Chtěli nám snad neznámí autoři obrazcem připomenout, abychom chodili více do přírody a abychom se v ní učili lépe žít? Obrazec si můžete prohlédnout na Newton Barrow, Nr Stoford.

Jen o pouhý den později, a to 16. června 2015 se v Anglii objevili hned dva obrazce, které spolu měli něco společného. A to zvýrazněné dvě kruhové výseče. První takovýto obrazec se objevil u Stanton St Bernard, a to prakticky na dohled známého vrcholu Milk Hill s bílým koněm u Alton Barnes (viz Po stopách obřích křídových postav). Obrazec vypadá jako známý symbol míru, tedy ypsilon v kroužku s protaženou svislou čárou nahoru (viz Devizes Road, Nr Stanton St Bernard).

Ale jak už jsem psal ve stejnou noc se jižně od Londýna u Blackhorse Lane objevil obrazec ve tvaru kruhu, jehož dvě výseče byly vyšrafovány trojúhelníky. Osa obrazce navíc směřovala k mohutnému osamělému stromu, jenž se nalézá uprostřed pole. Domnívám se, jestliže jsou za těmito dvěma obrazci nějaké party padělačů, musela mezi nimi snad působit nějaká telepatie. Co pak je to normální? Aby se v jednu noc objevili dva obdobné obrazce, ale vzdálené od sebe více než 100 kilometrů? I tento druhý obrazec si můžete prohlédnout na internetu, a to na Blackhorse Lane.

Koukám tedy, že okolí hlavních měst si záhadní autoři obrazců v obilí letos nějak oblíbili. Teď Londýn, v minulém vydání agrosymbolového zpravodajství Květnové obrazce v obilí jsem vás seznámil s obrazci, které se objevili v okolí Pekingu a Berlína. A co čert nechtěl, u Berlína se 8. června 2015 objevil další obrazec, a to pouhý jeden kilometr od toho z 18. května. Byla to jakási dvanácticípá hvězdice v kruhu. Podrobnosti viz na Berlin Brandenburg, Nr Berlin.

Květen a červen bývá bohatý na obrazce v obilí tradičně i v Itálii. A ani letošní rok není výjimkou. O prvním italském obrazci jsem vás informoval už minule, v článku „Květnové obrazce v obilí“, kde jsem se zmínil, že 10. května se objevil kruh u Pineta. A na přelomu května a června to byly hned dva obrazce u Castelnuovo Berardenga poblíž Sieny. Jednak soustava šesti soustředných kružnic (viz Castelnuovo Berardenga).

A podruhé to byla jakási šestilistá vrtule vepsaná do dvou dalších kružnic (viz . Castelnuovo Berardenga).

A nejhezčí letošní italský obrazec je ten, který vznikl 7. června 2015 u Pontecurone v provincii Alessandria v severní část Itálie již v částečně uzrálé pšenici. Jsou to dvě navzájem vepsané osmicípé hvězdy v kružnici (viz Pontecurone, Alessandria).

Rozjetá sezóna agrosymbolů je i v Holandsku. Skupina pěti 3 -7metrových kruhů v trávě se vytvořila 4. června 2015 u nizozemského Zewenbergenu . Přesné místo nebylo zveřejněno, protože si to majitel pozemku nepřál (viz Southern Holland (location withheld at farmer’s request).

A 15. června vznikla nádherná formace ve tvaru spirální galaxie u Merenswegje. Skládá se z centrálního kruhu, ze kterého vycházejí dva pruhy spirálních ramen. A ty jsou ukončené řadou pěti menších kruhů uspořádaných podle velikosti (podrobnosti viz Merenswegje).

Naše dnešní putování ukončíme ve dvou zemích, které, co se týká výskytu záhadných agrosymbolů, nejsou tak úplně časté. V severovýchodní části Francie se nalézá obec Rauwiller a tam se 11. června 2015 objevila formace složená z měsíčků. Mě osobně připomíná pavouka nebo mravence, jak sedí na srpku. Jsou ale i jiné teorie. Podrobnosti o tomto obrazci si můžete přečíst na Rauwiller, nr Sarrebourg.

A naše dnešní putování ukončíme u Dondukovskoy v Rusku , kde se 7. června 2015 objevily na jednom poli hned dvě formace vedle sebe. Jednak kruh s prstencem a jednak podlouhlá formace pěti kruhů, kde ten poslední největší kruh obklopovaly dvě mezikruží. Že by například nějaká kometa? (viz Dondukovskoy, Adygea)

Pro tentokrát do bude všechno. A myslím se, že nejsem sám, kdo se těší, jak se bude letošní sezóna kruhů v obilí dále vyvíjet. O tom vás budu informovat zase v příštím agrosymbolovém zpravodajství.

zdroj, použité fotografie a schémata:

http://www.cropcirclecenter.com

http://www.cropcircleconnector.com/2015/2015.html

Související články:

Květnové obrazce v obilí

Jaké jsou první letošní obrazce v obilí?

Kruhy v obilí - rok 2015

Kruhy v obilí - rok 2014

Kruhy v obilí - rok 2013

Kruhy v obilí - rok 2012

Kruhy v obilí - rok 2011Kruhy v obilí - rok 2010Kruhy v obilí - rok 2009Kruhy v obilí - rok 2008

Jaká byla sezona kruhů v obilí v roce 1999?

Jaká byla sezóna kruhů v obilí roku 1998?

Jaká byla sezóna kruhů v obilí v roce 1997?

Jaké byly kruhy v obilí roku 1996

Rok 1995 z hlediska kruhů v obilí a dalších záhad

Ohlédnutí za sezonou kruhů v obilí v roce 1994

Autor: Libor Čermák | pátek 19.6.2015 10:47 | karma článku: 14.71 | přečteno: 1138x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.13 | Přečteno: 125 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.19 | Přečteno: 514 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.12 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...