Libor Čermák

Byl Buddha potomkem mimozemšťanů?

22. 02. 2015 8:00:13
Možná, že titulek tohoto článku zní trochu komicky, ale jestliže si pročítám legendu o početí Buddhy, musím se ptát, zda by na tom náhodou něco nemuselo být.

Když byla počata Panna Maria, aby se jí později narodil Ježíš Kristus, zjevil se jí anděl Páně a zvěstoval jí, že porodí Ježíše. Není jistě bez zajímavosti, že i matce Buddhy, královně (mimochodem jmenovala se hodně podobně jako matka Ježíšova, Mája), se stalo před jeho početím něco podobného. Té se zas zjevil bílý slon, který ji vstoupil do pravého boku. Královští věštci tento sen vyhodnotili tak, že Mája porodí výjimečného člověka. A skutečně se tak stalo. Siddhárta Gautama, jak se tento princ jmenoval a později vzešel ve známost pod jménem Buddha a stejně jako Ježíš, se i on stal zakladatelem jednoho z nejrozšířenějších náboženství.

Ovšem zarazil mne ten motiv bílého slona. Přesuňme se teď ovšem až na druhou stranu zeměkoule do mexického Monte Albánu. Tam můžeme na stěně jednoho z chrámu spatřit i tento reliéf https://www.pinterest.com/pin/326299935474650125 Jasně na něm rozeznáváme jakéhosi chobotnatce v čelence a s podivnými věcmi. Chobotnatce připomíná též postava vystavená v Antropologickém muzeu v Mexico City. Háček je ale v tom, že v Americe nikdy sloni nežili. Nejspíš tedy jde o zobrazení jejich božstev. Jakých božstev? S chobotem? A nemohlo jít tedy spíš o nějaký dýchací přístroj nějakých astronautů z vesmíru?

Vraťme se ale teď zpátky do Indie. Není bez zajímavosti ani to, že jako slon je vyobrazován i jeden z nejznámějších indických bohů, bůh Ganéša. Navíc má čtyři ruce. Dostáváme se tak tedy zpět v kruhu opět k samotnému početí malého Buddhy? Byl snad i on potomkem těchto bohů, tedy astronautů z vesmíru? Vždyť to byla výjimečná duchovní osobnost.

Zdroj včetně použitých forografií: http://cs.wikipedia.org/wiki/Gautama_Buddha

http://cs.wikipedia.org/wiki/Gan%C3%A9%C5%A1a

Däniken E.: Cesta na Kiribati, Naše vojsko, Praha, 1995

Související články:

Existovaly kolečkové brusle už před tisíciletími?Tibet z hlediska archeoastronautikyZáhady a zajímavosti jávského BorobuduruByl Prorok Mohamed kontaktérem s mimozemšťany?

Rubrika: archeoastronautika

Autor: Libor Čermák | karma: 20.00 | přečteno: 2421 ×
Poslední články autora