Souvislosti afrických havárií UFO

Afrika je pro nás stále ještě hodně tajuplný kontinent. A i zde je zaznamenáno několik zajímavých údajných havárií UFO. A i tady jsem nalezl minimálně jednu zvláštní geometrickou souvislost.

Dovolte, abych nejprve se zmínil o jednotlivých případech, kde opět uvádím zdroje a případně další odkazy na mé studie, jež se oním případem také zabývají.

 

Dokumenty o historických haváriích UFO

www.ufoevidence.orghttp://www.ufoevidence.org/documents/doc1683.htm

Kolik už zahynulo mimozemšťanů při haváriích UFO?

Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

http://www.cseti.org/crashes/040.htm

Záhadné písmo z havárií UFO

Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

http://www.ufoevidence.org/documents/doc1683.htm)Kolik už zahynulo mimozemšťanů při haváriích UFO?

 

Tak opět zde máme několik případů, které vykazují charakteristiky možných havárií neidentifikovaných létajících objektů. A jaké jsem si zde všiml souvislosti? Opět jsem si jednotlivé případy vynesl na mapu Afriky. A zjistil jsem, že jednotlivé případy vytváří takový obří, téměř pravoúhlý trojúhelník.

Horní odvěsna, spojujících Tennerife a Egypt, kopíruje cca 30 stupeň severní šířky. Mimochodem v obou těchto lokalitách se nalézají i dávné pyramidy. Že by další náhoda?

Jak známo, tak pyramidami v Gíze prochází poledník, jenž vede nejdéle po pevnině (viz Záhady egyptských pyramid v Gize). Tento poledník vede i Jihoafrickou republikou, kde též se podle výše uvedených zdrojů došlo k několika údajným haváriím UFO. Tento poledník tak tvoří druhou odvěsnu.

A přeponu tvoří spojnice Tennerife – Jižní Afrika. Kromě těchto míst poblíž ní leží i Lekki v Nigérii a Burkinea Faso. Tedy čtyři lokality na spojnici.

Nyní bych udělal takový pokus. Protože jde o spojnici vedoucí mnoho tisíc kilometrů, napadlo mne ji prodloužit a podívat se, kudy by vedla, kdybychom ji obepnuli podél celé planety kolem dokola. A výsledek? Vede místy, které jsou zajímavé, jak z hlediska historického a tedy i archeoastronautického, tak z hlediska údajných havárií UFO. Když ji povedeme na druhé straně zeměkoule, protne nejdřív Nový Zéland, pak souostroví Tonga (Archeoastronautické souostroví Tonga), potom Kiribati (viz Dänikenova kniha „Cesta na Kiribati“). Linie potom pokračuje přes Havajské ostrovy (viz Havajské ostrovy z pohledu archeoastronautiky) a zhruba v oblasti Seattle a Vancouvru pronikne na Severní Ameriku. a přes Azorské ostrovy se vrací zpět ke Kanárským ostrovům.

Zde bych si chtěl povšimnout další souvislosti. Ve výčtu údajných havárií UFO, ke kterým mělo dojít na africkém kontinentu, jsou dvě, které se týkají jakýchsi přízračných letounů. K jedné mělo dojít na Kanarských ostrovech v červenci 1992 a ke druhé v Nigérii v lednu 2004. Obě tato místa jsem ve výčtu údajných havárií popsal a obě leží na výše popisované linii. Je jen náhoda, že k podobné události, tedy zmizení neznámého letounu, došlo v květnu 2003 i na Novém Zélandě?

A stejný článek se věnuje záhadné události, ke které mělo dojít během útoku na Pearl Harbor 8. prosince 1942. Dvě americké stíhačky zde údajně spatřily jinou americkou stíhačku p-40, jejíž trup byl proděraven střelami a její podvozek byl úplně zničen. Uvnitř stroje byl spatřen zakrvácený pilot, jenž se na ně dokonce usmál. Poté letoun začal klesat a roztříštil se o zem. Když na místo přijeli vojáci, nenašli zde po žádném letounu ani památky. (Zdroj: Přízračné letouny, Magazín 2000 záhad č. 15, ročník 2004)

Je jen náhoda, že všechny tyto čtyři popsané příhody se staly právě na této linii obkružující celou zeměkouli? Je to snad klíč k řešení těchto a podobných případů?

Související články a další studie údajných havárií UFO:

Historie je plná havárií UFO

Dopadlo to jako u Roswellu

Jihoamerické havárie UFO

Jsou to návraty antických bohů?

Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

Z čeho jsou vyrobená UFO?

Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

Jak velké jsou létající talíře?

Záhadné písmo z havárií UFO

Skandinávské havárie UFO

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Autor: Libor Čermák | neděle 28.9.2014 12:35 | karma článku: 20,66 | přečteno: 3988x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,50

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám