Jsou za všemi obilnými piktogramy padělatelé?

24. 06. 2008 22:00:26
Možná jste si všimli toho, že jsem se pustil do zajímavého seriálu, který informuje o nových obrazcích v obilí z celého světa. Jsou za tímto jevem jen vtipálci, jak tvrdí skeptikové a nebo je za tím i něco jiného?
Autor elánku v agrosymbolu u Nemilkova (okres Klatovy) z roku 1996
Autor elánku v agrosymbolu u Nemilkova (okres Klatovy) z roku 1996archiv autora

Když se podíváme na podstatu vzniku kruhů v obilí, musíme si přiznat, že podstatnou část tohoto jevu mají skutečně na svědomí padělatelé. Je to prostě jakási součást tohoto jevu. Ale to neznamenám že tito vtipálci stojí za celým fenoménem. Badatelé, kteří tento jev zkoumají, umějí dnes už rozlišit pravý kruh od toho falešného. Někdy je to dokonce vidět na první pohled, že postižené rostliny se zřetelně odlišují od zdravého nepoloženého obilí. Jsou to podivné znaky, které nejdou vytvořit za pomoci prkna a provázku. Pojďme se tedy na tyto znaky podívat podrobněji:

- stébla nejsou zlomená, ale ohnutá a v růstu pokračují dále ve vodorovné poloze. Toto platí jak u klasických obilnin, tak u kukuřice či vojtěšky a dalších plodin

- zvětšená kolínka

- deformovaná semena (nikoliv mechanicky, ale například zmenšená)

- propletené klasy

- Neporušený poprašek mladého obilí, jenž se z rostliny obvykle smaže při sebemenším dotyku.

- dehydratace rostlin

- asi nejzávažnějším znakem pravosti je skutečnost, která se dá určit pouze pod mikroskopem. V postiženém obilí totiž dochází k abnormálně zvětšeným otvorům v buněčné stěně membrány, což je zřejmě způsobeno náhlým přísunem tepla.

- u kruzích ve vojtěšce zcela chybí dřeňová část, takže stonek je dokonce dutý.

- výskyt magnetických anomálií, které se několik hodin po vzniku obrazce vrací k původním hodnotám

- v pravých obrazcích někteří lidé pociťují problémy s krevném oběhem, takže například cítí brnění v rukou

- A další

Tyto a další skutečnosti hovoří pro to, že ty obrazce, ve kterých se vyskytují tyto a další znaky, nevznikly působením mechanických prostředků typu klacku a provázku. Koho zajímají více, může navštívit stránky www.kpufo.cz/oblasti/agr/cc/ccweb/index.htm , které se tím zabývají. Anebo, pokud je tady někdo, kdo stále ještě tvrdí, že za tím nestojí nikdo jiný, než vtipálci, tak ať mi těchto deset a dalších anomálií dokáže vysvětlit, jak pasují do jeho hypotézy. Já pak jeho teorii příjmu! Ovšem musí vysvětlit všechny body, a to prosím seriozně bez kličkování. Bez tohoto se moje obrácení na skeptika prostě konat nebude. Neboť jsem se o některých popisovaných zjištěních osobně přesvědčil na vlastní oči, a to u některých českých obrazcích z dřívějších let. A to je pro mne cennější zkušenost, než bohaprosté láteření skeptiků, kteří možná osobně v životě neviděli žádný obrazec třeba ani z jedoucího rychlíku.

I v uplynulých dnech přišly z Evropy zprávy o nových obrazcích v obilných lánech. Jako tradičně, nejvíce se jich objevilo v Anglii, a to kde jinde než v okolí Avebury, obce jež ježí uvnitř obřího téměř půlkilometrového kamenného kruhu. Tak například velice hezký obrazec vznikl 15.června u Ridgeway. Vpadá jako nějaká sněhová vločka skládající se z šesti větších kruhů, sedmdesáti dvou menších kruhů a prstence lemujícího dalších dvacet čtyři kroužků. Prohlédnout si ho můžete na http://www.cropcircleconnector.com/2008/ridgeway/ridgeway2008a.html. Zajímavé je, jak do tohoto místa zapadá. Jako by mu nedaleký remízek v sousedním poli dělal bratříčka.

U Avebury ještě chvíli zůstaneme a přemístíme se do Winterbourne Bassett, kde 18. června vznikl obrazec, který snad nejlépe ze všech dosavadních ukazuje blížící se částečné zatmění slunce, které nastane 1. srpna. Více viz zde: www.cropcircleconnector.com/2008/winterbourne/winterbourne2008.html .

Zvláštní obrazec vznikl i 20. června ve Furze Knoll u Beckhamptonu. Kdybych to k něčemu měl přirovnat, tak nejlépe asi k dvojici klepet obehnané krajkou s 25 dvojic půlkroužků. www.cropcircleconnector.com/2008/furze/furze2008.html . A opět, jako by pasoval do této krajiny a společně s dalšími remízky vytvořil zvláštní skupinku, kterou lze spatřit jen ze vzduchu.

Obrazec, který opět připomíná zatmění slunce byl objeven dnes, 24. června, u Hortonu u nedalekého Devizes. http://www.cropcircleconnector.com/2008/horton/horton2008.html Ťoť asi nejčerstvější zpráva o výskytu agrosymbolu, jakou jsem prozatím v mém seriálu uvedl.

Ze světa pak uveďme další tři obrazce z Itálie, kde se nejdříve objevil agrosymbol 15. června u Roddi, http://www.cropfiles.it/cropcircles2008/Roddi_15Giugno2008.html, pak 19. června u Montaldo Roero (www.cropfiles.it/cropcircles2008/MontaldoRoero_19Giugno2008.html ) a 22. června zajímavý obrazec ve tvaru jakési virgule vytvořený 18 kroužky různých velikostí. www.cropfiles.it/cropcircles2008/Pontecurone_22Giugno2008.html

A nesmíme vynechat ani zprávu od našich severních sousedů, z Polska. Tak kdo chce, může si zajet do Nieznanowic, nalézající se zhruba mezi Czestochovou a Kielcemi. Jedná se o skupinu tří kruhů spojených navzájem několika cestičkami. www.cropcircleconnector.com/inter2008/poland/pierwszy/pierwszy2008a.html

A to by bylo pro tentokrát nejspíš vše. Ale přeci jen nebylo. Nesmíme zapomenout, že právě k dnešku, 24. červnu se vztahuje jedno významné záhadologické výročí. Dnes je to právě 61 let, co americký pilot Kenneth Arnold popsal, že spatřil na Skalistými horami skupinku podivných placatých těles, které se pohybovaly, jako když hodíte talířky. Tehdy se právě zrodil termín létající talíř. No to bylo jen tak na okraj. Teď už je to opravdu vše a těším se zas příště

. Předešlé díly mého seriálu o kruzích v obilí:

http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/39275/Za-tajemstvim-dalsich-kruhu-v-obili.html

http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/38423/Vylet-za-novymi-kruhy-v-obili.html

http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/36593/Jak-pokracuje-letosni-sezona-kruhu-v-obili.html

http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/34871/Prvni-obilne-formace-letosniho-roku.html

Libor Čermák

Zdroj: odkazy uvedené v článku

Autor: Libor Čermák | úterý 24.6.2008 22:00 | karma článku: 19.37 | přečteno: 2170x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 11.89 | Přečteno: 110 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 23.90 | Přečteno: 511 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.42 | Přečteno: 188 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 289 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...