Zvláštní záhada německých havárií UFO

I území dnešního Německa navštěvovaly UFO  odedávna až do současnosti. V živé paměti máme například nedávný výskyt UFO v Brémách. A kromě toho zde došlo i řadě údajných havárií UFO.

ilustrační obrázekLibor Čermák

Tato země vždy byla v centru dění. Stačí si jen představit, čím vším prošla jen v průběhu 20. století. Nejprve Hitlerovská třetí říše. A po prohrané válce bylo Německo rozděleno na čtyři tzv. okupační zóny. Z americké, francouzské a britské okupační zóny se stala Německá spolková republika a z ruské Německá demokratická republika. Mezi těmito dvěma republikami pak vedla po čtyřicet let. tzv. železná opona, která právě zde byla tou nejdrsnější. Když pak v roce 1990 došlo ke sjednocení Německa, vznikla Spolková republika Německo, jež je dnes ekonomickým tahounem jak Evropy, tak Evropské unie. A tak není divu, že tato politicky exponovaná země je i bohatá na častá pozorování UFO. Pojďme tedy zavítat k našim západním sousedům a připomenout si tak některé nejznámější zdejší UFO případy:

-         Například už v říjnu roku 1706 došlo u Annabergu-Buchholze, poblíž našich hranic ke zvláštní vzdušné bitvě na obloze. V té době ještě neexistovaly žádné pozemské letecké stroje, a tudíž nešlo o žádný takováto stroj. Zabýval jsem se tímto případem podrobně v článku.“Záhadná německá pověst hned kousek za našimi hranicemi“.

-         O druhé světové válce se říká, že v ní hitlerovské Německo údajně mělo létající stroje na způsob létajících talířů. O tom se sice jen spekuluje. Ale z 2. světové války zde existuje jev, který se dá k dnešním UFO s klidným svědomým přirovnat. Říká se jim „foo fighters“ a jedná se o jakási jasná světla, která doprovázela letadla. Její první objevení se datuje ke 14. říjnu 1943, když 384. bombardovací peruť prováděla nálet na průmyslovou oblast u Schweinfurtu. Setkávali se s nimi jak němečtí tak spojenečtí piloti a pro všechny se tak staly záhadou, která nikdy nebyla vysvětlena. (zdroj: Spenser J: Encyklopedie UFO, Etna, Praha, 1994)

-         V noci 23. listopadu 1948 si všiml pilot tryskového letounu F-80, když letěl v oblasti u Fürstenfeldbrücku v Bavorsku, že na východ od něj se nalézá červeně svítící bod. Ten tam kroužil a zdálo se, že přibližuje k Mnichovu. Když se k objektu pilot přiblížil, UFO bleskurychle změnilo směr vzhůru, kde dosáhlo výšky cca 18000 metrů. Pozorování potvrdil ještě další pilot. (zdroj: Hesemann M.:Tajná věc UFO - 1. díl, Etna, Praha, 1994)

-         13.- 14. ledna 1980 sledovala UFO řada lidí z okolí německého města Garlstedtu. Přišla řada hlášeni o podivných objektech a tudíž se případem zabývala jak policie, tak dolnosaské ministerstvo vnitra, tak vojáci v nedaleké základně NATO. (zdroj: Hesemann M.:Tajná věc UFO- 2. díl, Etna, Praha, 1995)

-         12. března 1982 bylo pozorování UFO hlášeno celou řadou lidí z města Messel u Frankfurtu nad Mohanem. Mezi svědky byli nejprve zdejší mladiství (například třináctiletý Markus Steffes, čtrnáctiletá Manuela Heimová či patnáctiletá Sonja Bormannová a další), kteří sledovali, jak se na ně z oblohy řítí a opět zvedá něco ve tvaru disku většího než 20 metrů, s kabinou a reflektory. K nim pak přibyli i dospělí svědkové, například zdravotní sestra Margarethe Gustafsonová a několik zdejších policistů.  (zdroj: Hesemann M.:Tajná věc UFO- 2. díl, Etna, Praha, 1995).

-         A v neposlední řadě bych se určitě chtěl také zmínit o nedávné události v Brémách. Stalo se to v pondělí 6. ledna 2014. Několikrát se totiž neidentifikovaný létající objekt objevil nad Brémami. Nad městem se několikrát objevil záhadný objekt vzdáleně podobný letadlu, ovšem byl hlučnější.Zdejší letiště kvůli němu dokonce muselo zrušit plánovaný let do Frankfurtu a přesměrovat let z Mnichova do Hannoveru. Objev záhadného objektu na Brémami potvrdila i policejní hlídka. Vydala se ho hledat i její helikoptéra, avšak nic nenalezla. I tento případ tak stále zůstává nevyřešený. (zdroje např.: http://zpravy.ihned.cz/svet-evropa/c1-61529800-na-letisti-v-bremach-zrusili-let-kvuli-ufo-policie-nevi-co-se-na-obloze-objevilo?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed , http://zpravy.idnes.cz/zahadny-objekt-v-nemecku-prerusil-dopravu-letadel-ufo-ppc-/zahranicni.aspx?c=A140108_064733_zahranicni_skr nebo  http://aktualne.centrum.cz/zpravy/kuriozity/clanek.phtml?id=799079 )

A k těmto případům bych přidal ještě další incidenty, a to proto, že právě z území SRN pochází i řada zajímavých zpráv o údajných haváriích neidentifikovaných létajících objektů. O některých jsem se už zmiňoval dříve, jiné zde uvádím poprvé. Tady je jejich seznam s popisem i zdroji mých informací: 

viz též : Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

http://www.cseti.org/crashes/127.htm

  1. p r o s i n c e   1 9 5 7 :   G r o s s m o o r ,   D o l n í   S a s k o

Viz též: Jak velké jsou létající talíře?

Kolik už zahynulo mimozemšťanů při haváriích UFO?

http://www.cseti.org/crashes/108.htm

Víz též: Kolik už zahynulo mimozemšťanů při haváriích UFO?

5 .   k v ě t n a   2 0 0 0 :   M ö n c h e n g l a d b a c h ,  S e v .  W e s t f a l s k o

V noci z pátku 5. května na sobotu 6. května roku 2000 byli němečtí policisté bombardování telefonáty, ve kterých jim svědkové hlásili, že na okraji Munchengladbachu u Düsseldorfu viděli krátce po 22. hodině  přistávat či havarovat zvláštní objekt. Do akce bylo zapojeno 50 policistů, 12 hasičů a 22 psovodů. Nic však bohužel nenašli.

http://www.cseti.org/crashes/124.htm

Lednová vlna UFONových zpráv o UFO opět přibývázdroj:www.novinky.cz/clanek/160103-nad-nemeckem-proletlo-extremne-rychle-ufo-spatrili-ho-piloti-luftwaffe.htmltn.nova.cz/: Letoví-dispečeři viděli UFO nad Německem, mohlo přistát v Česku

viz také: Nových zpráv o UFO opět přibývá a Došlo už na našem území k havárii UFO?

Co si o těchto případech myslet? Staly se? A nebo ne? Mé zdroje je takto popisují. Ovšem všiml jsem si jedné zvláštnosti. A to, když jsem si do mapy vynesl ty havárie, u kterých známe přesnou lokalitu události. Vyšlo mi totiž něco, co mi opět doslova vyrazilo dech. Většina lokalit údajných havárií UFO (tedy až na Rinkerode, což ale není klasická havárie UFO) zde totiž společně vytvoří symetrický geometrický obrazec připomínající při troše buď rybku skaláru a nebo kosmickou družici. A co víc, tento obrazec se týká i nás, neboť zasahuje i do Čech! Protože zde na jedné přímce leží případy z Grafenhoferu, Budišína a Nové Vsi v Krušných Horách, o němž jsem psal v článku Došlo už na našem území k havárii UFO?. Jak už jsem nejednou psal, tak takovéto obrazce nejsou mezi lokalitami údajných havárií UFO ničím výjimečným. Svůj obrazec například vytvoří britské havárie UFO (viz Údajné havárie UFO na území Velké Británie). Také havárie v jihozápadní USA (viz článek Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!) a nebo ve východní části USA (viz Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru). Osobně se domnívám, že pokud se mezi takovými případy dají nalézt nějaké hlubší souvislosti, dodává to i jednotlivým případům ještě více na záhadě.

 

Zdroje: uvedené u jednotlivých případů

Použitá mapa www.google.com/maps

 

Související články a další studie údajných havárií UFO:

Historie je plná havárií UFO

Dopadlo to jako u Roswellu

Jihoamerické havárie UFO

Jsou to návraty antických bohů?

Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

Z čeho jsou vyrobená UFO?

Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

Jak velké jsou létající talíře?

Záhadné písmo z havárií UFO

Skandinávské havárie UFO

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

 

Autor: Libor Čermák | neděle 26.1.2014 13:21 | karma článku: 20,27 | přečteno: 4011x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,50

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám