Jihoamerické havárie UFO

24. 10. 2013 8:51:00
Údajné havárie UFO nejsou doménou jen Evropy a Severní Ameriky. Celá řada zajímavých případů je také zaznamenána v Americe Jižní. Zkrátka je to celosvětový fenomén.
ilustrační foto
ilustrační fotoi modelu: Libor Čermák

Tady jsou ty nejzajímavější jihoamerické případy, které mám ve své sbírce. Samozřejmě, že opět uvádím i zdroje, protože u takovéhoto tématu by to bez nich vypadalo, jako kdybych si tyto případy jen vycucal z prstu, což však není žádná pravda.

15. února 1914: Chile

Tehdy čtrnáctiletá dívka Juana Andaurová spatřila tmavé doutníkové těleso, za nímž se táhl ohnivý ohon. Pak ale s mohutným výbuchem dopadlo do hor. Objekt kromě ní sledovali i obyvatelé okolních vesnic. Podle svědků dopadl objekt někde u hranic s Argentinou. Jediná stopa po havárii však bylo jen vzplanutí lesa, ale nic jiného objeveno nebylo.

Zdroj: UFO se zřítilo v Chile, Magazín 2000 č. 20, roč. 2000

Související studie: Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

1950: Bahia Blanca, Argentina

V roce 1955 sdělil svůj zážitek jistý Dr. Botta, jenž jel v roce 1950 po dálnici v argentinské oblasti Bahia Blanca. Jak tak jel, najednou spatřil poblíž dálnice na zemi světlý disk. Zvědavost mu nedala, a tak zastavil a šel se podívat blíž. Jeho velikost byla zřejmě 11 metrů v průměru a 4,5 metrů na výšku. Dveře objektu byly pootevřeny, a tak se podíval dovnitř. Byla tam čtyři sedadla a na třech z nich seděly malé mrtvé bytosti v šedivých oděvech. Jejich obličeje byly tmavé nebo sežehnuté. Dr. Botta se rychle vrátil do hotelu a své příhodě řekl svým přátelům. Druhý den se vyrazili podívat na ono místo. Když tam dorazili, spatřili na obloze doutníkové těleso, kolem kterého kroužili dva disky. Místo havarovaného disku však tu byla jen hromada popele.

Zdroj: Patrovský V. : UFO stále záhadné, Radost 1991

Související studie: Jak velké jsou létající talíře?

Kolem roku 1954: Venezuela

Členové výpravy, kteří se vydali do venezuelských pralesů hledat zlato a drahé kameny, údajně spatřili na svahu jednoho z kopců záblesky. Když k tomuto místu dorazili, spatřili zde havarovaný kulatý objekt o průměru 10 metrů. Měl i kupoli o průměru cca 1,5 m. Prý vydával pískavé zvuky, něco jako morseovka. Byla zde i mrtvola podivné bytosti, oblečené v kombinéze.

Zdroj: Miloš Jesnský: Katasrtofa UFO vo Venezuele, Ufomagazín, únor 2001

Související studie: Jak velké jsou létající talíře?

15. září 1957: Ubatuba, Brazílie

Několik mužů při rybaření v oceánu zde údajně spatřilo létající talíř, jak se k nim velice rychle přiblížil. Pak udělal velkou otáčku a explodoval. Zůstalo prý po něm tisíce kousků, jenž dopadli na břeh i do moře. Případu se chopil i dr. Olavo Fontes z brazilské Organizace pro výzkum vzdušných jevů. Společně s novináři se mu podařilo získat jeden úlomek a nechal ho prozkoumat u místního chemika. Jednalo se o příliš lehký kov, ale ne o hliník. Podle spektroskopické analýzy se ukázalo, že se jedná o velice čistý hořčík, jakého lze v pozemských podmínkách dosáhnout velice obtížně, a to jen v malých laboratorních množstvích.

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

Související studie: Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

31. října 1963: řeka Peropava, oblast Sao Paulo, Brazílie

Toho dne si devítiletá Ruth Souzaová a několik dalších kamarádů hráli na břehu řeky Peropavy. Najednou děti uslyšely podivný zvuk. Když zvedly hlavu spatřily svítící disk o průměru cca 5 m, jak se pohybuje ve výšce korun stromů a přitom ztrácí výšku. Najednou narazil do kmene stromu. Pak zakolísal, vypadal jakoby chtěl znova nabrat výšku, ale místo toho se zřítil do vody. Řeka se na místě dopadu i jaksi vařila. Hluk slyšelo i několik rybářů a také Ruthina matka a strýc, kteří vyběhli se na podivnou událost podívat. Posledně jmenovaný ohlásil případ policii ve městě Iguape. Podivné však je, že brazilská nejvyšší místa o něj neprojevila zájem. Disk se pak z vody několikrát pokusilo vyzvednout i několik skupin potápěčů, ale bezvýsledně.

Zdroj: Jackson R.:Velká tajemství UFOs, Svojtka a Vašut 1994,

Hausdrorf H.: UFO A přece létají, KK, Praha, 2012

Související studie: Jak velké jsou létající talíře?, Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

12.února 1968: Orocué, Kolumbie

Obyvatelé tohoto města spatřili na obloze diskovitý objekt kovové barvy a následně tři hlasité exploze. Když začali prohledávat oblast, kde k havárii mělo údajně dojít, nalezli velký kus kovu, který byl lehký a nešel rozřezat. Měl barvu zeleného a oranžového odstínu a po úhozu kladivem se zdálo, že zesiluje zvuk. Oficiální zprávy hovoří , že tento kov pochází z rozpadlého amerického satelitu. Ale co pak na zemi, existuje takový materiál? Nevím o tom, a tak toto oficiální prohlášení považuji pouze za důkaz, že se zde něco skutečně odehrálo.

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

Související studie: Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

8. srpna 1976: Presidente Prudente, Sao Paulo, Brazílie

Podle některých svědků nad brazilským městem Presidente Prudente v tento den explodoval neznámý létající objekt. Exploze byla prý docela velká.

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

14. února 1976: Cubatao, Brazílie

Ufologové z GUG (Guaruja ́s ufological Group) uvádějí, že měli rozhovor s armádním příslušníkem, jenž byl zapojený do vyšetřování údajné havárie UFO u Cubatao u Sao Paula v Brazílii. Ten říkal, že do zdejší bažiny spadl v noci na 14. února 1976 létající objekt tvaru disku. Vyprostit z bažiny se ho ale údajně nepodařilo. Zajímavé je, že u potápěčů se zde projevovaly nevolnosti a bolesti hlavy.

Zdroj: http://www.cseti.org/crashes/crash153.htm

Poznámka: Tento případ zřícení údajného UFO ve tvaru disku jsem zjistil teď nově, a tak jsem jí ještě do své studie „Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?“ nezahrnoval. Když jsem si ale zjišťoval, jaká tehdy vlastně byla fáze měsíce, zjistil jsem, že jeho stáří bylo 14 dní. To znamená, že byl opět úplněk, Potvrzuje se tak má hypotéza, že k havárii diskovitých UFO dochází nejčastěji právě kolem úplňku?

6. května 1978: El Taire, Argentina, Bolívie

Stovky lidí údajně pozorovaly podivný podlouhlý válcový objekt s dlouhým ohonem, který narazil do hory El Taire. Byl čtyři metry dlouhý a způsobil tlakovou vlnu, která byla slyšet v okruhu 200 km a v okruhu 50 km rozbila okenní tabule. Vládní představitelé později nechali uzavřít oblast.

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

Související studie: Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

19. srpna: Buen Retiro, 1979 Bolivie

Na internetu jsem nalezl zprávu o tom, že 20 srpna 1979 bylo americké velvyslanectví informováno o střetu ohnivé padající koule u obce Buen Retiro. Stalo se tak v ranních hodinách dne 19. srpna tohoto roku. Farmář Gonzalo Menacho, který celý jev sledoval byl překvapen, že nad oblastí kroužilo malé vojenské letadlo, které jako kdyby něco hledalo. Na zemi zde spatřil zhruba metrovou kouli z nějakého neznámého kovu. Když farmář později zjišťoval, o co šlo, tak mu jeden plukovník oznámil, že se prý jednalo o palivový článek ze satelitu. Já se ptám, zda je to možné? Protože satelity podle mého názoru žádné palivové články nepotřebují. Do vesmíru je vyvážejí kosmické lodě a při svém oběhu Země využívají především gravitační pole naší planety.

Zdroj: http://www.cseti.org/crashes/latinamerica.htm#bolivia1979

22. srpna 1981: Argentina

Tehdy několik svědků prohlásilo, že viděli padat na zem diskovitý objekt. Ten najednou explodoval a jeho trosky dopadly na zem. Našlo se údajně mnoho zvláštností, jako třeba kovové fragmenty, části nějakého zařízení nebo dvě silně ohořelá těla.

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

Související studie: Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

1993: Encarnacion, Argentina

Novinář Martin Matamoros popsal záhadu, která se zde odehrála. Nad jejich hlavami se objevila ohnivá koule, která se zřítila do pralesa. Vědci zde nalezli dva kruhy, v nichž doutnala spálená vegetace.

Zdroj: Tango na argentinském nebi, Magazín 2000 záhad č. 16, roč. 2002

17 nebo 18. srpna 1995: Metan, Argentina

Ufolog Guillermo Aldunti tvrdí, že 17 nebo 18. 8. 1995 byl v Argentině ve městě Metan pozorován obrovský šedý talíř o průměru až 200 metrů. Prý ho vidělo stovky lidí, jak prováděl manévry na obloze a vzápětí byl zasažen raketami, které odpálilo neznámé letadlo. Objekt se začal kymácet a zřítil se na nedalekou horu Cerro del Crestone. Na místo havárie chtělo přeletět i soukromé letadlo, ale zjistilo silné elektromagnetické poruchy. Argentinská armáda následně celé území na několik dní uzavřela. Údajně zde bylo nalezeno až 200 těl neznámých bytostí. Pokud by se případ potvrdil, jednalo by se tedy co do počtu údajných obětí nejspíš o nejtragičtější havárii UFO v historii.

Zdroj: Sestřelené UFO?:, Magazín 2000 č. 4, roč. 97

Související studie: Jak velké jsou létající talíře?, Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

20. ledna 1996: Varghinha, Brazílie

Spojené státy americké informovali Brazílii, že jejich satelity zachytily neznámé těleso, které míří do jeho vzdušného prostoru a chystá se buď přistát nebo havarovat. Svědkové Oralina Augusta a její manžel Eurico Rodrigues prohlásili, že v časných ranních hodinách je probudil hluk, který vydával šedivý objekt tvaru ponorky a velikostí malého autobusu, který nad nimi proletěl ve výšce 5 metrů. Popsali též, že z něj vycházel kouř. Odpoledne pak zpozorovaly tři mladé dívky Lilliane de Fátima (16), Valquíria Aparecida Silva (16) a Kátia de Andrade Xavier (22) podivnou bytost. Tu popsaly jako 80 cm vysokou, s hnědou kůží, velkou hlavou bez vlasů, vyboulenýma červenýma očima bez panenek, malými ústy a nosem, malým krkem, naběhlými žílami, obrovskými chodidly a se třemi vyčnívajícími boulemi na hlavě. Jejich tělo nemělo žádné oblečení, ale budilo dojem, že je pomazáno olejem. Dívky se silně polekaly a utíkaly domů. Bytosti údajně zahlédli i jiní svědci. Mnozí také tvrdí, že ráno viděli armádní vozy s personálem nedaleko onoho místa, kde se dívky setkaly s bytostí. Ve snaze zjistit, o co jde, se ufologové dr. Ubirajara Frank Rodriguez a Vitório Pacaccini, kteří případ zkoumali, rozhodli, že navštíví několik seržantů a vojáků. Od jednoho z nich, který se rozhodl tajně promluvit, se dozvěděli, že bylo zajištěno podivné stvoření. Při odchytu prý zranilo jednoho policistu, jenž o dva dny později zemřel. Odpoledne byla chycena ještě druhá bytost, ta však při převozu zemřela. Mimozemšťané pak byli údajně dopraveny do USA.

Zdroj: Lenková J., Šiška V., Mackerle I., Zeman J.,: Velká kniha otázek a záhad, Regia, Praha 2002

Pacaccini V., Rodrigues U., Gewaerd A. J.,: Havárie u Varghiny, Magazín 2000, č.3. roč.1997

Gewaerd A. J.: Záhadné bytosti z Varghiny, Magazín 2000 č. 7, roč. 1996

Související studie: Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

1. července 1997: Nova Brasilandia, Brazílie

Podle tisku pozorovali obyvatele města Nova Brasilandia v noci na obloze padající objekt tvaru koule, který se zřítil na jeden z místních rančů. Když se pak dva novináři snažili dostat na ranč, jeho majitel jim to nedovolil. Prý tam mohl pustit jen vládní vyšetřovatele. Potvrdil však, že se sem zřítil veliký objekt, jenž způsobil mohutný otřes. Byl černý,veliký jako nákladní automobil a vydával podivný zápach.

Zdroj: Zřícení v Mato Grosso?, Magazín 2000 č. 11, roč. 97

2. května 1997: Jahuel, Chile

K netypické havárii UFO došlo 2. května u města Jahuel. V noci pozorovali obyvatelé města, jak velký zářící disk vrazil do jednoho ze stožárů vysokého napětí, což způsobilo v oblasti rozsáhlý výpadek elektrického proudu. Objekt pak odletěl vzhůru a zmizel.

Fáze měsíce: 25

Zdroj: Viděno, natočeno, popsáno: Magazín 2000 č. 1, roč. 98

Související studie: Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

roku 1998: Vicuna a Valle del Elqui, Chile

Jak uvedl ufolog Patrico Diaz, svědkové v okolí těchto měst zaslechli jednoho dne ráno kolem půl páté výbuch na obloze. „Dodnes nikdo neví, co se skutečně stalo.“ Výbuch byl však údajně slyšet v okruhu až 200 km. Mnozí též na obloze spatřili ostré bílé světlo, které připomínalo atomový výbuch. Obyvatelé Vicuny a Valle del Elqui, dokonce cítili zřetelné otřesy půdy a mnozí si mysleli, že je konec světa.

Zdroj: Viděno, natočeno, popsáno. Magazín 2000 č. 14, roč.1998

7. října 1998: Paihuano, Chile

Občané tohoto města sledovali, jak se nad nedalekou horou Las Mollacas objevil protáhlý kovově se lesknoucí objekt, jenž byl dlouhý asi 15 metrů. Najednou se zastavil a pak začal stoupat. Nato se prudce otočil a rozlomil se na dvě poloviny. Svědkové sledovali, jak se pak obě části zřítily na hřeben hory. Nejprve jedna a pak druhá. To však nebylo vše. Zem se lehce zatřásla, došlo k výpadku elektřiny a poruchám rozhlasového a televizního vysílání. Příští den, celou oblast uzavřela armáda, která důkladně pročesala horu i její okolí a vše co vojáci našli, odvezli. Další svědek si všiml, jak vojáci měli něčím naplněné pytle, které se požívaly k přepravě mrtvol. Následující den hledali na místě i členové místní ufologické organizace. Kromě šlápot vojáků, stop po kolech vojenských aut nalezli 5 metrů dlouhou a 40 cm hlubokou rýhu.

Zdroj: UFO se zřítilo v Chile: Magazín 2000, č. 20, roč. 2000

Související studie: Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

9. října 1999: Sao Felix, Brazílie

Stovky očitých svědků pozorovali v povodí řeky Xingu záhadný objekt na obloze, který se zřítil do pralesa. Farmáři a lesní dělníci při tom uslyšeli silný výbuch, jako kdyby to byla bomba. Celou událost sledovali i indiáni z kmene Kaiapohů. Novinář Ronaldo Vilhena společně se dvěma geology se vydali na místo, kam měl objekt dopadnout. Když však dorazili na místo, spatřili stovky stromů, jak leží zpřeházeně křížem krážem a většina byla naprosto zničená. I přes veškerou snahu se nepovedlo najít ani případný meteorit, kráter a ani trosky vesmírného plavidla. Celá událost tak zůstala nevysvětlena.

Zdroj: UFO zničilo prales, Magazín 2000 záhad , č. 8, roč. 2001

15. října 2000: Santa Catarina, Brazílie

V tento den sledovali obyvatelé tohoto brazilského města na obloze obrovský výbuch velikého předmětu. Podle svědka José Daiota šlo velký jasný objekt s mnoha světly. Těleso prý najednou vzplálo během tří vteřin a přitom se ozvaly dokonce tři výbuchy. Pak dopadlo do blízkých hor. Seržant Martin pak potvrdil, že na místě dopadu vznikl požár. Vzhledem k obtížnému terénu, se však místě dopadu nepodařilo dostat.

Zdroj: Viděno, natočeno popsáno, Magazín 2000 záhad, č. 15, roč. 2001

24. října 2004: Rosario de la Frontera: Argentina

Občané města spatřili nejdříve tři velké kouřové sloupy mířící od sevru na jih. Vytvořil je světélkující objekt, který se náhle rozdělil a začal padat k zemi. Objekt za sebou zanechal velké množství kouře. Policejní jednotky pak prohledali celou oblast, kam mělo těleso dopadnout, ale nic nenašli.

Zdroj: viděno, natočeno, popsáno, Magazín 2000 záhad, č. 24, roč. 2004

Závěr

Je tu nějaká zvláštnost, která by tyto jihoamerické údajné havárie UFO nějak spojovala? Když se pozorně podíváme na mapu rozmístění, nemůžeme si nevšimnout hned několika zajímavostí:

Zaprvé, většina zdejších havárií se odehrála ve střední části jihoamerického kontinentu. Dochází k nim zde nejčastěji v pásu mezi patnáctým a pětatřicátým stupněm jižní šířky, což je plocha, která zaujímá cca jižní část Brazílie, Bolívie, Paraguay a severní část Chile a Argentiny.

Za druhé, nevím, zda je to nějaká náhoda, ale v této střední části se nalézají i oblasti, kde se každoročně vyskytují i záhadné kruhy v obilí. (viz např. články: Opožděná sezona záhadných kruhů v obilí už začala, Sezona kruhů v obilí 2012 startuje nebo Agrosymbolová připomínka léta. Zkrátka a dobře jihoamerické oblasti výskytu záhadných agrosymbolů též spadají do střední části jihoamerického kontinentu. Není bez zajímavosti, že dva vypálené kruhy vegetace se našly i během případu údajné havárie UFO u argentinského Encarnacionu (viz výše) Je snad tedy mezi těmito dvěma fenomény zde nějaká souvislost?

jihoamhavufo.jpg

A dále jsem vypozoroval i určitou geometrickou souvislost. Mezi údajnými haváriemi v Jižní Americe lze narýsovat linie.

- Jedna z nich spojuje: Buen Retiro, Presidente Prudente a Cubatao.

- Druhá spojuje tyto lokality: Ubatuba, Cubatao, Encarnacion a Jahuel.

- Třetí spojuje: Buen Retiro, El Taire, Metan a Rosario de la Frontera

- čtvrtá spojuje: El Taire, Presidente Prudente a Varghinhu

Takže, jak je vidět, i Jižní Amerika je plná zajímavých ufologických událostí včetně údajných havárií UFO. A i zde je možné vysledovat nějaké další záhadné souvislosti, které by třeba mohly být klíčem k řešení těchto záhad.

Zdroje: použité u jednotlivých příladů

Mapa: www.google.com.maps

Související články a další studie údajných havárií UFO:

Jsou to návraty antických bohů?

Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

Z čeho jsou vyrobená UFO?

Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

Jak velké jsou létající talíře?

Záhadné písmo z havárií UFO

Skandinávské havárie UFO

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 24.10.2013 8:51 | karma článku: 15.18 | přečteno: 2360x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.21 | Přečteno: 130 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 25.00 | Přečteno: 519 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.12 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...