Měsíc ovlivňuje i havárie doutníkových UFO

25. 12. 2012 17:10:00
Už delší dobu se snažím přesvědčit laickou, odbornou i záhadologickou veřejnost, že události typu údajných havárií UFO mají jakousi souvislost s měsíčními fázemi. Dnes bych si vzal na paškál tzv. doutníková UFO.

Článků na téma „havárie UFO“ jsem na svém blogu napsal už hodně. Ale první úvahu o jejich souvislosti s měsíčními fázemi jsem uveřejnil před necelým rokem v článku „Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?“. Když se na něj podívám zpětně, tak popravdě musím přiznat, že z ufologického hlediska to bylo takové míchání jablek a hrušek. To proto, že jsem do této studie zahrnul všechny případy havárií UFO, které jsem na svém blogu do té doby představil. Šlo o případy, kde byl znám přesný datum události, ale zatím to tam ještě nebylo rozlišeno na jednotlivé typy UFO. Teprve až v mojí druhé studii o souvislostech s Měsícem, v článku „Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?“, jsem se zaměřil výhradně na UFO, typu „disk“ nebo „létající talíř“. A výsledek byl hodně podobný. Nejvíc havárií tohoto druhu UFO dochází v období úplňku nebo poslední čtvrtě (plus, mínus dva dny). A v dnešním článku se chci zaměřit na další speciální typ UFO ve tvaru válcovitých, elipsoidních či doutníkových objektů. A tak jsem tentokrát udělal to samé, a ze své sbírky jsem vytáhl všechny tyto případy u nichž je uvedeno datum, aby bylo možné vyhledat v jaké fázi tenkrát zrovna byl měsíc. Není bez zajímavosti, že tento typ havárií neidentifikovatelných létajících objektů je po diskovitých a kulovitých objektech třetí nejčetnější. Případů, které odpovídají těmto požadavkům, je dohromady patnáct. A tak jsem byl zvědavý co to udělá.

Jistě není bez zajímavosti, že v prvním článku „Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?“ bylo těchto případů použito celkem pět. O dalších třech případech jsem se zmínil v následující článcích věnovaném fenoménu havárií UFO. A tak jsem je všechny pro přehled vypsal do následující tabulky:

Datum

Fáze měsíce

lokalita

Odkaz na článek:

18. srpna 1783

20

Itálie

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Uprostřed dubna 1847

Kolem úplňku

Rockland, Texas

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

6.června 1884

13

Lincoln, USA

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

17. dubna 1887

16

Aurora, USA

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

5. května 1981

2

Vesmír nad jižní Afrikou

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

21.4.1987

15

Haifa, Izrael

Z čeho jsou vyrobená UFO?

7.5.1989

2

Kalahari, JAR

Záhadné písmo z havárií UFO

24.11. 1992

0

Long Island, USA

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

A k tomu přidám dalších sedm případů, dosud v mých článcích nezmíněných. Už se u mě stalo železnou zásadou, že současně s jednotlivými příběhy přidávám i zdroj, odkud jsem se o události dozvěděl:

15. února 1914: Chile

Tehdy čtrnáctiletá dívka Juana Andaurová spatřila tmavé doutníkové těleso, za nímž se táhl ohnivý ohon. Pak ale s mohutným výbuchem dopadlo do hor. Objekt kromě ní sledovali i obyvatelé okolních vesnic. Podle svědků dopadl objekt někde u hranic s Argentinou. Jediná stopa po havárii však bylo jen vzplanutí lesa, ale nic jiného objeveno nebylo.

Fáze měsíce: 21

Zdroj: UFO se zřítilo v Chile, Magazín 2000 č. 20, roč. 2000

9. června 1954: Rickerode (poblíž Münsteru)

Zajímavou součástí pozorování neidentifikovatelných objektů jsou opravy možná porouchaných neidentifikovatelných létajících objektů. S jednou takovou se setkal filmový předváděč Hoge, když u Rickerode u Münsteru spatřil ve vzdálenosti asi 70 metrů modrý válcový objekt. Pod ním pracovalo několik malých bytostí vysokých kolem 1, 2 metrů. Měly tenké nohy, neúměrně velký hrudní koš a oblečeny byly v jakých si gumových kombinézách. Nedaly se vůbec rušit okolím, a tak se o ně pan Hoge už dále nestaral a pokračoval domů.

Fáze měsíce:8

Zdroj: Fiebag J.: UFO – únosy lidí, ETC Publishing, Praha, 1995

22. dubna 1959: Gonen, Turecko

Zhruba ve 21 hodin zde explodoval velmi jasný, asi 50 metrů dlouhý a 5 metrů široký objekt. Bylo při tom slyšet velký hukot a prý se i zachvěla země. V městě Tekirdagu exploze dokonce vyhnala lidi do ulic. Objekt se zřítil v Gonenu, obci, jež se nalézá poblíž Cappodocie (místa s podivnými podzemními labyrinty přírodních a umělých jeskyní ze starověku. Je opředeno mnohými nezodpovězenými záhadami– pozn. aut.) podle vesničanů vznikl na místě dopadu kráter 40 – 50 metrů hluboký a asi kilometr široký. Oblast byla i uzavřena, kdy dokonce ani vesničané se nesměli vrátit do svých domovů.

Fáze měsíce: 15

Zdroj: Záhady na tureckém nebi, Magazín 2000 č. 8, roč. 99

6. května 1978: El Taire, Argentina, Bolívie

Stovky lidí údajně pozorovaly podivný podlouhlý válcový objekt s dlouhým ohonem, který narazil do hory El Taire. Byl čtyři metry dlouhý a způsobil tlakovou vlnu, která byla slyšet v okruhu 200 km a v okruhu 50 km rozbila okenní tabule. Vládní představitelé později nechali uzavřít oblast.

Fáze měsíce: 0

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

20. července 1984: Baku, Ázerbajdžán

Se v horách severně od ázerbajdžánského hlavního města údajně udála havárie neidentifikovatelného létajícího objektu doutníkového tvaru. Podle zprávy moskevské komise pro studium paranormálních úkazů bylo UFO přepraveno do vojenské základny v Žititljoru.

Fáze měsíce: 22

Zdroj: Stonehill P. , Mantle P. : Sovětská akta UFO, Rebo, Čestlice, 1999

20. ledna 1996: Varghina, Brazílie

Spojené státy americké informovali Brazílii, že jejich satelity zachytily neznámé těleso, které míří do jeho vzdušného prostoru a chystá se buď přistát nebo havarovat. Svědkové Oralina Augusta a její manžel Eurico Rodrigues prohlásili, že v časných ranních hodinách je probudil hluk, který vydával šedivý objekt tvaru ponorky a velikostí malého autobusu, který nad nimi proletěl ve výšce 5 metrů. Popsali též, že z něj vycházel kouř. Odpoledne pak zpozorovaly tři mladé dívky Lilliane de Fátima (16), Valquíria Aparecida Silva (16) a Kátia de Andrade Xavier (22) podivnou bytost. Tu popsaly jako 80 cm vysokou, s hnědou kůží, velkou hlavou bez vlasů, vyboulenýma červenýma očima bez panenek, malými ústy a nosem, malým krkem, naběhlými žílami, obrovskými chodidly a se třemi vyčnívajícími boulemi na hlavě. Jejich tělo nemělo žádné oblečení, ale budilo dojem, že je pomazáno olejem. Dívky se silně polekaly a utíkaly domů. Bytosti údajně zahlédli i jiní svědci. Mnozí také tvrdí, že ráno viděli armádní vozy s personálem nedaleko onoho místa, kde se dívky setkaly s bytostí. Ve snaze zjistit, o co jde, se ufologové dr. Ubirajara Frank Rodriguez a Vitório Pacaccini, kteří případ zkoumali, rozhodli, že navštíví několik seržantů a vojáků. Od jednoho z nich, který se rozhodl tajně promluvit, se dozvěděli, že bylo zajištěno podivné stvoření. Při odchytu prý zranilo jednoho policistu, jenž o dva dny později zemřel. Odpoledne byla chycena ještě druhá bytost, ta však při převozu zemřela. Mimozemšťané pak byli údajně dopraveny do USA.

Fáze měsíce:1

Zdroj: Lenková J., Šiška V., Mackerle I., Zeman J.,: Velká kniha otázek a záhad, Regia, Praha 2002

Pacaccini V., Rodrigues U., Gewaerd A. J.,: Havárie u Varghiny, Magazín 2000, č.3. roč.1997

Gewaerd A. J.: Záhadné bytosti z Varghiny, Magazín 2000 č. 7, roč. 1996

7. října 1998: Paihuano, Chile

Občané tohoto města sledovali, jak se nad nedalekou horou Las Mollacas objevil protáhlý kovově se lesknoucí objekt, jenž byl dlouhý asi 15 metrů. Najednou se zastavil a pak začal stoupat. Na to se prudce otočil a rozlomil se na dvě poloviny. Svědkové sledovali, jak se pak obě části zřítily na hřeben hory. Nejprve jedna a pak druhá. To však nebylo vše. Zem se lehce zatřásla, došlo k výpadku elektřiny a poruchám rozhlasového a televizního vysílání. Příští den, celou oblast uzavřela armáda, která důkladně pročesala horu i její okolí a vše co vojáci našli, odvezli. Další svědek si všiml, jak vojáci měli něčím naplněné pytle, které se požívaly k přepravě mrtvol. Následující den hledali na místě i členové místní ufologické organizace. Kromě šlápot vojáků, stop po kolech vojenských aut nalezli 5 metrů dlouhou a 40 cm hlubokou rýhu

Fáze měsíce: 17

Zdroj: UFO se zřítilo v Chile: Magazín 2000, č. 20, roč. 2000

Jaký je výsledek této záhadologické studie? Opět mi připadá velice jednoznačný. Ještě jsem při své badatelské činnosti nezažil lepší vzorek případů havárií UFO, aby se takhle krásně jejich četnost nakumulovala, a to právě podle jednotlivých čtyř měsíčních fází. Nejpočetněji je opět zastoupen nov (0.-1.den) a úplněk (14.-15.) a v menší míře i první (7.-8. den) a poslední čtvrt (21.-22. den). Vše je názorně vidět v přiloženém grafu, kde jsou nakumulované případy ještě označeny červeným kroužkem.

grafhavufodout.jpg

Opravdu bych každému badateli přál takový pocit, že když by vytvořil nějakou hypotézu, tak že se mu po dalších nových datech jeho hypotéza opět více utvrdí. A podle mého názoru je to i případ té hypotézy mé, která předpokládá souvislost havárií UFO s měsíčními fázemi. Je to snad důkaz že za tímto fenoménem nejsou žádné „kachny“ ale skutečné události?

Související články a další studie údajných havárií UFO:

Z čeho jsou vyrobená UFO?

Jak ovlivňuje Měsíc havárie létajících talířů?

Jak velké jsou létající talíře?

Záhadné písmo z havárií UFO

Skandinávské havárie UFO

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Autor: Libor Čermák | úterý 25.12.2012 17:10 | karma článku: 16.77 | přečteno: 3357x

Další články blogera

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 144 |

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 227 |

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 177 |

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 185 |

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 9.21 | Přečteno: 91 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 23.31 | Přečteno: 505 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.15 | Přečteno: 185 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.09 | Přečteno: 287 | Diskuse
Počet článků 2384 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1897

Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...