Jak velké jsou létající talíře?

Druhů UFO je mnoho druhů. V tomto článku bych se rád zaměřil na jeden konkrétní typ, na létající talíře. Jak jsou vůbec veliké?

ilustrační modelLibor Čermák

Když něco letí po obloze, je velice obtížné určit správnou velikost toho objektu. A o UFO to platí dvojnásobně, neboť pořádně nevíme, o co vlastně jde. Úhlová velikost může udělat mnohé a svědkové tak můžou typovat leccos. Proto jsem opět zahloubal do své sbírky případů údajných havárií UFO, kde svědkové těchto incidentů popisují, že v případě havarovaného UFO šlo o typ „létající talíř“ nebo „disk“. Z těchto případů jsem ještě vytřídil ty, kde je alespoň nějaká přibližná zmínka o jeho velikosti. Z toho vyplývá, že neexistuje jediný typ těchto lodí, protože velikosti havarovaných objektů se různí.

 

A tak jsem se rozhodl ony případy rozlišit podle velikosti. Proto jsem si zavedl takovou kvalifikaci. První písmeno je „D“ – jako disk a pak malé písmeno abecedy určující průměr: ( a – velikost do 5 metrů,  b – od 5do 10 metrů,  c – od 10 do 15 metrů,  d – od 15 do 20 metrů,  e – od 20 do 25 metrů,  f – od 25 do 30 metrů,  g – od 30 do 35 metrů,  h – od 35 – 40 metrů,  i – od 40 – 45 metrů,  j – od 45 – 50 metrů,  k – od 50 – 60 metrů,  l – více než 60 metrů ). A toto jsem pak přiřadil k jednotlivým případům.

Z těch případů údajných havárií UFO, které jsem již na svém blogu publikoval, jsem udělal jednochuchou tabulku:

A přidávám ještě další, na mém blogu dosud nepublikované případy údajných havárií UFO, kde je nějaká zmínka o velikosti disku (zvýraznil jsem ji). Samozřejmě, že opět uvádím zdroje.

Klasifikace:Dd

Klasifikace:Dc

Klasifikace:Df

Klasifikace:Di

Klasifikace:Db

Klasifikace:Dl

Klasifikace:Dg

Klasifikace:Db

Klasifikace:Da

.Klasifikace:Df

Konec sedmdesátých let: Burela, Španělsko

.Klasifikace:Da

Klasifikace:Dl

Klasifikace:Da

 

Máme tady 25 případů údajných havárií UFO, kdy byly konkrétně popisovány disky o určité velikosti. Lze tedy z toho něco vyčíst? V zásadě ano. Nejčastěji se vyskytují havárie disků o velikosti 5-10 metrů (tj. kategorie Db). Těch je osm, což je 32 procent, tedy necelá třetina. Na druhém místě se vyskytují disky o velikosti od 25 do 30 metrů (kategorie Df). Těch je pět, což je 20 procent, tedy pětina. Na třetím místě jsou případy menších disků do 5 metrů (Da) a disků od 16 do 20 metrů (Dd). V obou kategoriích se týká třech případů, tj. 12 procent. Pak tu máme dva případy disků nad 60 metrů (dl), což je osm procent. A v kategorii „Dc“, „Dg“ „Dj“ a „Dk“ po jednom případě (tedy po čtyřech procentech).

Co z toho vyplývá?

Vyplývají z toho dvě věci, Především to, že není žádná jednotná velikost havarovaných létajících talířů či disků. Neexistuje tedy žádný jednotný typ UFO ve tvaru létajícího talíře, ale zcela určitě jich je mnoho. Tímto zjištěním se dostáváme i k možné hypotéze, že za těmito stroji se můžu ukývat nějaké tajné stroje nějakých armád. V mém posledním článku o haváriích UFO Záhadné písmo z havárií UFO jsem se o jednom takovém čerstvě odtajněném projektu zmínil. Ovšem šlo o technologicky velice náročný projekt, o němž se ani pořádně neví, zda byl realizován nebo nikoliv. Při existenci tolika rozdílných velikostí havarovaných létajících talířů je proto krajně nepravděpodobné, že by za tolika druhy objektů byly jen takovéto projekty. Zkrátka a dobře, toto zjištění tuto hypotézu činí zas o něco méně pravděpodobnou 

A druhá věc, o níž jsem se zmínil, je dominanta těch cca 5-10 ti metrových (Kanehoeská pláž, Globe, Roswell, Údolí Smrti, Kingman, Venezuela, Peropava, Kalifornie 1967) a těch 30 metrových (Socorro, Aztec, White Sands, Del Rio, Big Sprinte a možná by se sen mohl zařadit i Timmendorf). Je to velice nápadné. Možná, že v těchto případech přece jen mohlo jít o nějaký obdobný typ tohoto stroje.

V každém případě si myslím, že udělání takovéto menší ufologické statistiky je zajímavé. Především je vidět, jak je samotný výzkum UFO složitá záležitost. Možná, že skeptikové se pousmějí, ale to je jejich problém. Záhadologové a svědkové takovýchto případů vědí svoje.

 

 

Související články:

Záhadné písmo z havárií UFO

Skandinávské havárie UFO

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Ovlivňuje Měsíc havárie UFO?

Havárie údajných UFO vytváří indiánský symbol míru

Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Autor: Libor Čermák | sobota 13.10.2012 13:33 | karma článku: 18,16 | přečteno: 3286x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,50

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88

Libor Čermák

Vzhůru do Nového Mexika

4.2.2023 v 7:07 | Karma: 7,11

Libor Čermák

Letní Vánoce Páti a Zláti

24.12.2022 v 6:24 | Karma: 10,02
  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám