Havárie UFO v jihozápadních USA tvoří podivný obrazec!

I na americkém jihozápadě jsou zaznamenány zajímavé případy údajných havárií UFO. Tyto případy sice nejsou tak známé jako Roswell, ale zcela jistě si zaslouží nemenší popularitu.

Arizona, Nevada, Kalifornie. Tyto tři americké státy jako by si říkaly o to, aby k nim směřovala celá řada mystérií. Těch prastarých a pradávných i těch zcela moderních. Už od nejstarších dob zde žily nejrůznější indiánské kmeny (viz MAPA DIVOKÉHO ZÁPADU), jako Hopiové, Mohavové, Navahové, Paiutové, Serranové, Salinové, či Juma a Pima a další.  Byli to právě Hopiové (zřejmě potomci dávných Anasaziů – „Indiánský kmen Anasaziové – velká záhada“), kteří vyráběli a dodnes vyrábějí pozoruhodné panenky a masky zvané „Kachina“, které mají představovat božské ochránce a učitele přicházející ze shora. Byla snad tato oblast od pradávna rejdištěm nějakých bytostí z vesmíru? Tyto kachiny mají podivně tvarované hlavy, někdy s podivnými výrůstky na hlavě připomínající antény. Když se tak nad tím zamyslím a představím si vlastně i indiány s klasickými pérovými čelenkami, napadá mne zda se tím náhodou neinspirovali také nějakými takovými božskými bytostmi s anténami na hlavě. Další velkou zdejší prehistorickou záhadou jsou tzv. „intaglios“, tedy obrazce lidí a zvířat, jenž se nalézají v poušti u kalifornského města Blythe (viz článek  Tajemství obrazců směřujících k obloze). Ale o těch se ještě zmíním na konci článku.

Z moderních záhad připomenu především četný výskyt jevu UFO, který, jak v tomto článku poznáte, v této oblasti i několikrát havaroval. S tím samozřejmě souvisí i další podivné místo, a to legendární armádní oblast zvaná Area 51, jež se nalézá v Nevadě, a to v horách severně od Las Vegas v okolí vyschlého jezera Groom Lake (viz http://www.google.cz/maps ). Tam prý údajně dochází k nejen výzkumu nejtajnější vojenské technologie (např. technologie stealth či projekt letounu Aurora atp.), ale údajně i zřícených neidentifikovaných létajících objektů. Oblast jezera Groom Lake je na výše uvedené googlemapě hezky vidět včetně budov,  hlavní ramweye  a při větším zvětšení lze nalézt i pár letadel. Co se však málo ví, že k těm nejtajnějším výzkumům má údajně docházet v místě zvaném „S4“ vzdáleném, od Groom Lake cca 15 km na jih přes vrchol Papoos Range u dalšího vyschlého jezera, a to Papoos Lake. Ta však z pochopitelných důvodů už na googlemapě zobrazena není. Je tam jen odkaz na wikipedii. A právě tam měl prý pracovat v letech 1988-89 i legendární Bob Lazar, kde měl údajně zkoumat i podivnou diskovitou kosmickou loď, jež nazýval „sportovní model“. Ten měl být dle něj poháněn supertěžkým prvkem  s atomovým číslem „115“ a snad měl pocházet ze soustavy hvězdy „Zeta Reticuli“, vzdálené 38 světelných let od nás. (zdroj: von Rétyi A.: Tajné území 51/S4, Dialog, Liberec, 2003)

Pro fajnšmekry uvedu ještě jednu zajímavost, jež je též hezky vidět na googlemapě. Pokud se od Groom Lake vydáte přesně ve směru hlavní ramweye na sever, tak cca po 50 kilometrech narazíte na obří trojúhelník se soustřednými kružnicemi, jehož strana měří cca 1 km. A ten tak působí obdobně jako výše zmíněné obrazce intaglios u Blythe nebo obrazce a linie na peruánské planině Nazca. Pro ty, co se jim nechce hledat, tak dávám odkaz  http://www.google.cz/maps. Představme si, že by tento trojúhelník zde vydržel také tisíce let. Už vidím vědce budoucnosti, jak si budou lámat hlavu, jaká jsme to museli mít podivná božstva, že jsme jim tvořili takovéto trojúhelníky. To, že tento trojúhelník byl vytvořen ve 20.století, a to zcela z jiného důvodu, paterně z vojenského, je třeba ani nenapadne. Tomu nahrává ještě něco. Obdobný trojúhelník se nalézá i poblíž planiny Nazca směrem na Palpu. (viz www.google.cz/maps) a je náhoda, že i některé z výraznějších linií na Nazce též směřuje k tomuto obrazci? Budou snad tedy jednou za tisíce let, až bude současná historie zapomenuta, chodit  lidé do oblasti dnešní Arey 51 ze stejným obdivem, jako my dnes chodíme právě na tajuplnou planinu Nazca v Peru?

A nyní přejděme k samotným chronologicky seřazeným údajným haváriím UFO, které se v této části USA údajně měly odehrát, a které se tak mohly stát i tajuplnou zásobárnou studijního materiálu pro Oblast 51? Tak jako to dělám vždy, tak i tentokrát udávám zdroje, to proto, aby bylo patrné, že si nic nevymýšlím. 

 

2000 let před naším letopočtem: Grand kaňon, Arizona

Na internetu se objevila zpráva, že tým vědců, vedený dr. Dr. Henrym Leaumontem údajně objevil ve Velkém kaňonu v oblasti zvané Comanche Point trosky něčeho, co považují za prastaré UFO. Uhlíkové datování ukazuje, že se jedná o věc starou asi tak 4000 let, to znamená, že zde leží cca od roku 2000 let před naším letopočtem. Tuto zprávu jsem nalezl na internetu vícekrát. Zda se jedná o skutečný nález, či o hoax, to v tuto chvíli odhadnout nedokážu. Ale zde dávám odkazy:  http://www.illuminati-news.com/ufos-and-aliens/html/4000-year-old-ufo-in-grand-canyon.htmhttp://www.burlingtonnews.net/grandcanyon2.html

 

1946: Mount Francisco, Arizona, USA

Údajně zde byl nalezen havarovaný mimozemský stroj. Uvnitř se prý nacházelo 14 těl neznámých bytostí, které byly odvezeny do St. Louis na pitvu

Zdroj: Lenková J., Šiška V., Mackerle I., Zeman J.,: Velká kniha otázek a záhad, Regia, Praha 2002

 

leden 1947: západně od Globe, Arizona

Údajně zde byl nalezen jakýsi diskový objekt, který byl napůl zabořený do písku. Jeho výška byla 8 metrů a průměr 10 metrů. Na místo dorazila armáda, jež zabránila svědkům se v tomto místě pohybovat.

Zdroj: Lenková J., Šiška V., Mackerle I., Zeman J.,: Velká kniha otázek a záhad, Regia, Praha 2002

 

13. srpna 1947: Flagstaff, Arizona, USA

Opět tu máme indiány Hopi.Indiánský tanečník tohoto kmene Robert Morningsky tvrdí, že tehdy jeho dědeček společně s několika přáteli viděli z oblohy spadnout světlo. Naštěstí se jim k němu podařilo dostat dříve než vojákům. Nalezli tam vrak a jednoho živého avšak zraněného člena posádky. Rozhodli se, že ho vezmou s sebou na své tábořiště. Tam o něj pečovali, dokud se neuzdravil. Žil u nich pět let a údajně jim vyprávěl spoustu zajímavých příběhů. Potom je opustil.

Zdroj: Hesemann M: Zřícení UFO, Etna, Praha 1997

 

říjen 1947: Paradise Valley u Phoenixu, Arizona, USA

Zmínka o další možné havárii létajícího talíře je v memorandu FBI z 22. března 1950.

Zdroj: Hesemann. M.: Tajná věc UFO II, Etna, Praha 1995

Kromě toho v okolí Phoenixu mělo dojít k více údajných havárií UFO. Hovoří se též například o oblasti Cave Creek z roku 1948.  http://fierycelt.tripod.com/xposeufotruth/crashes01.html  

 

Rok 1947: Salinas, Kalifornie, USA

Zmínku o této údajné havárii neidentifikovatelného létajícího objektu jsem nalezl v knize „Z jiných světů od Hilary Evansové

Zdroj: Evans H.: Z jiných světů, Knižní klub, Praha 2000

 

Podzim 1947: San Diego, Kalifornie

Známý výzkumník havárie UFO u Roswellu, Kevin Randle, zveřejnil na svém blogu zprávu, že se dozvěděl o další možné havárii UFO z roku 1947, a to u jihokalifornského města San Diego. Svědkové zde spatřili neznámý objekt, jak se zřítil do Tichého oceánu. Vzhledem k tomu, že se nejednalo ani meteorit ani nikdo nepostrádal žádné letadlo, mohlo jít o neidentifikovaný létající objekt.

Zdroj: http://kevinrandle.blogspot.com/2008/12/san-diego-ufo-crash.html

 

19. srpna 1949, Údolí smrti, Kalifornie

Kalifornské údolí smrti je známé především tajuplnými volně se pohybujícími kameny. Ovšem, jak jsem nalezl na internetu, tak existuje svědectví, že zde mělo v srpnu 1949 dojít i k další údajné havárii UFO. Dva svědkové Mace Garney a Buck Fitzgerald tvrdili, že zde spatřili havarovaný diskovitý předmět o průměru cca 8 metrů.

zdroj: http://wiki.razing.net/ufologie.net/htm/deathv49.htm

 

14.srpna 1952: Ely, Nevada

Zmínku o této možné havárii UFO jsem našel na http://www.ufoevidence.org/documents/doc1683.htm. Údajně zde bylo nalezeno 16 těl obětí této havárie.

 

18. dubna 1953: jihozápadní Arizona

Další zmínku o údajné havárií UFO jsem nalezl na  http://www.ufoevidence.org/documents/doc1683.htm

 

21. května1953: Kingman, Arizona

Jistý očitý svědek užívající pseudonym Fritz Werner, jenž pracoval na jistém vládním projektu v Nevadě, byl spolu s dalšími asi 15 lidmi odvezen letadlem do Arizony, a to severozápadně od Kingmanu, kde v poušti spatřili zřícený diskový objekt o průměru asi 9-10 metrů a výškou cca 7 metrů. I přesto, že byl zabořený do písku, byl bez zjevného poškození. Byl z matně stříbrného kovu, něco jako hliník.  Vedle lodi ležel i jeden tmavohnědý člen posádky měřící 120 cm. Měl dvě oči, dva nosní otvory, dvě uši a malá okrouhlá ústa. Oblečený byl do obleku a čepici ze stříbrného kovového materiálu. Někteří svědkové též popisují, že viděli fotografie předmětu, které byly pokryty hieroglyfy. Po splnění všech úkolů skupina nastoupila do letadla a odletěla. Všichni dostali  příkaz, aby na vše zapomněli.

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

Hesemann. M.: Tajná věc UFO II, Etna, Praha 1995,  http://www.ufocasebook.com/Arizona.html

 

18. dubna 1962: Las Vagas, Nevada, USA

V tento den poblíž města Oneida ve státě New York spatřilo několik pozorovatelů zářící červený objekt vejčitého tvaru, který ve velké výšce směřoval na západ. Spatřen byl i v Nephi v Utahu. Poblíž města Eureky (Utah) dokonce krátce přistál. Přistání mělo dokonce za následek přerušení dodávky elektřiny z nedaleké elektrárny. Po opětovném odstartování pokračoval opět v letu na západ, kde údajně nad nevadskou pouští explodoval. Ozval se mohutný hluk slyšitelný nad míle daleko a záblesk světla prý osvítil ulice Rena jak v pravé poledne.

V souvislosti s tímto případem se badatelům se ozval i jeden muž, který pracoval na vojenské základně Nellis u Las Vegas, jenž odmítl prozradit své jméno. Tvrdil, že byl jednou v noci probuzen a odvezen do pouště, kde měli vyčistit pole plné trosek. I zde byli všichni varováni, že nesmějí nikomu říci, co zde viděli. Mimochodem v souvislosti s vojenskou základnou Nellis se proslýchá o dalších několika údajných havárií UFO (http://www.bibleufo.com/ufocrash2.htm) .

Zdroj: Schmitt D., Randle K.: Havárie UFO u Roswelu, Etna, Praha 1995

 

27. října 1966: severozápadní Arizona, USA

Další zmíňku o údajné havárií UFO jsem nalezl na http://www.ufoevidence.org/documents/doc1683.htm. Údajně zde došlo k nálezu jednoho těla neznámé bytosti.

 

12. ledna 1972: Los Angeles, Kalifornie, USA

Se podařilo jednomu muži, který právě projížděl Hollywodem v Los Angeles nafilmovat neznámý objekt, jak klesá a narazil na mořskou hladinu. Události zřejmě předcházel incident na kterém se údajně podílela americká armáda.

Zdroj: Červený poplach, Magazín 2000 záhad č. 10, roč. 2003

 

10.července 1973 a 22. června 1977: severozápadní Arizona, USA

Další zmínku o dvou údajných havárií UFO jsem nalezl na http://www.ufoevidence.org/documents/doc1683.htm. První se měla odehrát v roce 1973 a druhá a čtyři roky později  Údajně zde v obou případech došlo k nálezu pěti těl neznámých bytostí.

 

23. června 1996, Pinkale, Arizona

Několik svědků viděli v tomto arizonském městě padat z oblohy tři bílé světelné koule, jež dopadly do nedalekého lesa. Havárie si vyžádala mohutný lesní požár s nažloutlým dýmem.

Zdroj: http://www.burlingtonnews.net/pinedale.html

 

10. ledna 2002: okolí Phoenixu, Arizona

Řidič, jenž právě jel z Litchfieldu do Phoenixu v Arizoně, spatřil rychle letící těleso, které jako by hořelo namodralým plamenem. Pak najednou objekt explodoval a vše zhaslo. Pak se koule zase objevila téměř nad jeho hlavou, vzplála a padala prudce k zemi. Táhl se za ní i žhnoucí bílý ohon.

Zdroj: Viděno, natočeno, popsáno,  Magazín 2000 záhad, č. 8, roč. 2002

 

18. ledna 2006: 40 km od Sonory, Kalifornie, USA

Pozorovateli se podařilo nafilmovat podivnou explozi neznámého létajícího objektu, který se tu objevil. Celý film trvá asi hodinu. Nejprve vypadal, jako planeta Venuše, avšak se pohyboval. Pod oním objektem se objevil nejprve druhý menší a potom ještě třetí malý objekt. Pak najednou velký objekt explodoval a bylo vidět, jak jeho hořící kusy padají k zemi.

Zdroj: IMPLOZE OBJEKTU UFOs 40 KILOMETRŮ SEVEROVÝCHODNĚ OD SONORY V KALIFORNII, USA + VIDEO www.matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=1058

 

Podivný obrazec

A teď to nejzajímavější, protože se jedná o moje zjištění. Již jsem se o podobných věcech zmínil i v mých předchozích článcích na toto téma, především „Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?“ a „Údajné havárie UFO na území Velké Británie“ Co si máme myslet o tom, že existuje nějaká souvislost mezi jednotlivými případy? Vždyť už samotné události jsou tajuplné a záhadné. Ale když jsem si je vynesl na mapu, zjistil jsem, že ony tam jsou mezi nimi takové souvislosti, že tvoří dohromady geometrický obrazec! A to je případ i těchto událost!. Především je zde patrná čtyřčlenná linie, na níž leží tyto případy: Salinas – Údolí Smrti – Las Vegas  - Grand kaňon.  

S ní je rovnoběžná linie dalších trojic míst údajných havárií Los Angeles – Phoenix - Globe.

Ale to není zdaleka všechno. Vůči sobě jsou rovnoběžné i linie spojující Las Vegas – Kingman – Phoenix s linií Salinas – Los Angeles (jež dále směřuje i k San Diegu). Dostaneme tak rovnoběžník. Ale i ten není v tomto případě ledajaký! Pokud ho rozdělíme úhlopříčkou Los Angeles – Las Vegas, získáme tak dva rovnoramenné pravoúhlé trojúhelníky. Jednak  Salinas – Los Angeles – Las Vegas a Los Angeles – Las Vegas – Phoenix. A aby tomu nebylo málo, je zde ještě třetí pravoúhlý rovnoramenný trojúhelník, jenž spojuje. Las Vegas – Grand kaňon a Phoenix (na posledně zmiňované odvěsně leží i Cave Creek). Vyjde nám tak velice zajímavý obrazec ve tvaru jakési ležící jedničky, jenž určitě není nezajímavý. Že by souvislost s obdobným obrazcem údajných havárií UFO ve Velké Británii? (viz Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Závěrem bych se ještě zmínil o hávárii v Pinkale. Ta zas naprosto zapadá do linie havárií UFO v Novém Mexiku (Socorro – Roswel A – Roswell B), o které jsem, se zmínil v předchozím článku nazvaném „Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?“ A pokud tuto linii prodloužíme dále do Texasu, dostaneme se i k Auroře, kde došlo k havárii UFO v 19. století (viz Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě). Opět náhoda, jak to vše do sebe zapadá jak puzzle? Nebo se nám takto zjevují nějaké pomyšlené ufokoridory?  

Mimochodem, je jen náhoda, že na linii  Los Angeles – Phoenix – Globe leží i město Bylthe, kde jak jsem se zmínil výše, ční k obloze, obdobně jako v Nazce, prastaré obrazce v poušti, zvané „intaglios“? Že by tyto koridory zde byly už od pradávné minulosti?

 

zdroje: uvedené v článku

použité obrázky: wikipedie, www.google.com/maps

 

Související články:

Kolikrát došlo v Novém Mexiku k havárii UFO?

Údajné havárie UFO na území Velké Británie

Došlo už na našem území k havárii UFO?

Jak jsem nalézal časové souvislosti mezi haváriemi UFO

Dokumenty o historických haváriích UFO

Dokumenty o středověkých havárií UFO

Dokumenty o UFO a AAJ na divokém západě

Výročí dvou záhadných havárií

Rubrika: Havárie UFO (UFO crashes)

Rubrika: archeoastronautika

Autor: Libor Čermák | úterý 1.11.2011 6:12 | karma článku: 25,22 | přečteno: 8457x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88